Friday, 25 February 2011

Happy birthday Diny

Usai sholat Subuh, wa terlelap kembali. Penat sangat rasanya. Jam masih awal, tapi mentari telah pon menerjah jendela kamar wa. Suhu di luar agak dingin. Alangkah seronoknya menarik kembali quilt bersaiz super king wa. Wa tarik bantal bagi menutup mata wa, wa biarkan sahaja sebahagian kecil hidung wa biar wa bisa bernafas

Baru wa nak terlelap, wa dengar suara hiruk pikuk di luar kamar wa disertai hentakan kaki. Sesaat kemudian, terdengar suara seakan memekik, menyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY.

Hu hu hu rupanya, anak sulong wa dan sepupunya menyediakan sarapan untuk mamanya yang sedang mengaji Al Quran sempena hari jadi isteri wa. Wa tak lihat bagaimanakah rupanya sarapan itu, namun disudut hati wa gembira juga sebab anak anak wa dan sepupunya, menghargai dan mengingati hari lahir ibunya.

Wa lupa apakah hadiah yang wa berikan untuk hari lahir isteri wa tahun lalu. Mungkin Tefal steam iron kot. Begitulah wa, selalu ingat akan hari lahir isteri wa, walaupon wa jarang dapat hadiah gitew. Wa ni cerewet sikit. Jadi wa selalunya kena beli sendiri, guna duit sendiri.

This year, dari perbualan isteri wa dengan anak anaknya, wa mendapat tahu yang wife wa inginkan,

1. Compact digital camera,
2. iPhone 4,
3. Jam (tak mau stailess steel, alergik katanya, maknanya emas atau titanium je la khanz, mahal tu wa kata kat lu) atau
4. trainer.

Dalam banyak banyak tu, wa kira yang paling murah adalah trainer. Hi hi hi, maka dalam diam wa riki kat Bull ring, masuk Clark Shop, nampak satu trainer, tapi kulit. Nampak selesa, cumanya tak tau saiz pula. Wa sungguh bernasib malang. Kalau tak, kurang sikit belanja wa

Akhirnya, duduk depan MBP, search internet, dapat satu digital camera, almost 50% less dari harga di pasaran. Not bad, 14 MP, with 720p hd video. Nikon Coolpix S80. Tangkap ! ! ! . Sehari lepas bayar, sampai depan rumah. Tak payah bersusah payah drive, park kete, jalan cari kedai, murah, bayo parking, bayo minyak kete.

Tanpa balut kotak tu, wa terus je bagi kat wife wa. Senang khanz. Cumanya ia sampai 2 hari sebelum hari jadinya. Jadi dapatlah dia gunakan untuk pada hari jadinya. Wa dah kata, wa memang advance dalam hal logistik ini.

Haaa. Ingatkan kisah ini menyebabkan wa buang masa tido wa, lalu wa bertenang kembali dan wa tak terdengar apa apa lagi, wa kira saat itu wa telah terlelap kembali……. zzzzzzz


Nota bena
Ulang tahun perkahwinan wa jatuh pada hari yang sama. Maka untuk itu hadiahnya adalah memori kad

3 comments:

Yuzie said...

lamanya tak update..dah balik malaysia ke?

Cik Khurai Nasir said...

Ala... tak sukanya kalau dapat hadiah 2 in 1 .. Suami saya pun selalu bagi hadiah in advanced. Tapi kan... tapi.. kadang-kadang si isteri (ke saya saja?) suka buat-buat lupa yg hadiah sudah diberi in advance. So, saya selalu mengharapkan ada hadiah lain pada hari kejadian. Hehehehe.

somuffins said...

Doc Aji
Kenapa blog lu bersarang tebuan?? harharhar..

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country:

TQ