Friday, 1 May 2009

Kunjungan sahabat dari Ghent Belgia


Setelah pulang dari Stoke dan Wednesbury (Queen Anne), kami menerima kunjungan teman kepada Dr A, iaitu keluarga Dr S. Dr S ni buat master di BU. Direncanakan September ini selesailah sekolah dia


Haaa jepuk make nasi dage. Sedap uph make atah pinggae port meirion.





Belakang rumah wa, cantik khanz. Eiii cantiknya ! ! !











Keluarga Dr A. Belakang tu pokok epal jiran wa.







Muhammad Amir dengan gaya wet gelnya itew





Lu all, meh nak ceta sket. Wa plan lama sangat nak jumpa Dr A di Ghent Belgia. Dah kebetulan En Kenit ada di Amsterdam, maka kami buat rencana perjalanan ke eropah. Plan tu pon agak tergesa gesa sebab Dr A nak balik Malaya for good Mei 2009.



Namun hasrat wa yang tercapai hanya berjumpa En Kenit. Hai Kenit, terima kasih banyak banyak atas kebaikan hati budi En Kenit melayan kami sewaktu kami berada di bumi Belanda. Memang sangat menarik perjalanan kami tersebut sebelum musibah pengajaran menimpa wa sekeluarga



Alhamdulillah, Allah Maha Kaya. Tak dapat jumpa Dr A di Belgia, kami jumpa beliau sekeluarga di Birmingham. Mereka sampai ke rumah wa jam 2 pagi 1 Mei 09. First day Jumaat tu wa bawa beliau ke Queen Anne dan Stoke on Trent. 2 kotak barangan beliau masih selamat di rumah wa Alhamdulillah, sebelum wa ship ke rumah beliau di negeri Cik Siti Wan Kembang Malaya. Err Dr, lambat sikit ek wa post sebab shipping tu ambil barang tu akhir bulan, sedangkan akhir bulan ini wa di London dan negara Eropah lagi gitew. Maka terfaksalah wa ship akhir bulan Juni nanti.



Hari kedua beliau di Birmingham, kami bawa dia ke car boot sale you pagi tu. Kebetulan pula beso pulak kali ini. Mula wa nak bawa dia lagi ke Studley esoknya, car boot paling beso di Birmingham. Tapi tak sempat sebab dia nak balik ke London dan terbang ke Malaya malam tu. Ghupenye flea market di Belgia tak sebeso car boot sale di UK you wa kata kat lu.



Sempat gak kami singgah ke rumah teman beliau di Utree Road. Makan nasi ayam, best wa kata kat lu. Petangnya, wa keluo dengan Dr A ke Bullring sebab handphone wa buat hal. Selalu hang dan bateri cepat no habis. (Alasan paling baik untuk tuko lah tu)



Sementara Dr A membelek barangan sukan, wa snap hand phone baru. Ala handphone biasseerrr jerrr ! ! ! Apple IPhone gitew, awwww. Best lu wa kata kat lu HP ni. Benonya dah lama wa ngidam. Sejak abg ipo wa tunjuk hp dia kat wa setaun dulu. Itu pon wa tak berani pegang hp dia lelama, takut tak boleh tido malam gitew. Lama khanz baru wa boleh berani tangkap hp tu. Tu lah nak kata, abang ipo wa memang beruntung sungguh khanz lu all

8 comments:

Anonymous said...

Aha glad you met up...... :-) yes Dr A balek Malaya for good ..... what to dooooooooo :-(
Wei dah lama menyepi, knapa sebok ke? yamatzzzz gittew!!

Kenit in Amsterdam

Dentist and Me said...

Lama no nyepi sebab wa khanz lu, letih perah tenaga nak kumpul duit. Rasa cam tak tersampai je jumlah duit tu. Banyak no mende nak buat, tu yang letih tu

Anonymous said...

banyak nye songel lu......kay go gi keja wat OT bebanyak yeeee.... tak kaya nanti kayap plek :-)wwweeeiiiiiiii :-)

Kenit in Amsterdam

mama diny said...

Kenit Ams, thanx for ye great hospitality. lain kali ada rezki kami datang kacau U lagi , ahaks.

topui said...

fuiyoo...tangkap iphone jugak..jelez ni..

dicken said...

oiii Kenit, bila nak mari London ni?? Kitorang pun tak masuk Rijks Museum lagi ni .. mengidam je lah.

iPon? Haaa .. tunggu OS 3.0 nanti .. baru lu tau kehebatan nyaaa

Anonymous said...

Wei jeles2 :-( inshallah, wa gi check kat KL tahun nie iPON, budjet lari lah, baru jek beli iMAC 24 inches last Sunday:-( laju beb, macam rocket gittew!! plus 20MB internet lagi...

Kenit in Amsterdam

Dentist and Me said...

Bro ipo, boleh upgrade ke nanti ke OS 3.0?

Fuyoo Kenit, 24 inchi tu. Wa kalau boleh khanz lu, nak cari notebook kecik senang sikit nak bawak dalam beg galas lowepro wa tu. Errr ... seperti biasa, wa berangan je

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country:

TQ