Monday, 5 January 2009

Salji era 2009

Tidak dinafikan suhu tahun ini lebih sejuk dari Januari 2008. Malam 5 Jan 09, suhu dikatakan -7 derajat celsius. Bangun pagi, wa lihat di luar Isnin 5 Jan tersebut, ada salji. Wa ingat frost sahajaDepan rumah waSekitar jam 8:20 pagi


Hari pertama persekolahan dalam tahun 2009. Depan rumah wa berlatarbelakangkan laman depan rumah jiran waAiman, kasi can la posing baik punya. Kurus khanz dia sekarangKalau dilihat dari gambo ini, nampak macam baik je mereka ini adik beradik khanz.

Depan taman permainan di sebelah sekolah mereka. Owh lupa pula, lihatlah stail rambut landak Amir tu.
Padang di sekolah mereka


Sejuknya. Sampai sakit tangan, jika tak pakai glove. Namun kita masih lagi boleh ke sekolah. Terbayang keadaan di Palestine. Bagaimana mereka hidup sekarang ini. Mari kita sedekahkan Al Fatihah dan banyak baca surah Al Fil moga taubat mereka diterima dan bantuan Allah datang kepada mereka. Wa rasa hanya itu yang mampu kita lakukan. Insya Allah ada manfaatnya. Baca je dengan seikhlas hati.
Dzaaaaaaaaaaaaa ! ! !


4 comments:

Anonymous said...

Hamas minta org Islam baca surah al-fath (kemenangan) ayat 1-29.. 'Allah memiliki tentera langit dan bumi.. sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana (ayat 7). Org Palestine disana utk mempertahankan hak orang Islam, apakah sumbangan kita terhadap Islam?

Ayasu said...

Abang Aiman nampak mature habis dengan specnyer itewwww....very the intelligent looking..eheheh

somuffins said...

Saper yg mencarnakan wambut spikey Amir tu? Kalau lu, wa terasa nak gelak sat..(benarkan wa gelak seketika eh?.. harharhar). As for Amir, pesen tu sesuai untuknya. Mesti ramai yg tergiler2 tu..

Dentist and Me said...

Amir buat sendiri ikut sukatannya secukup rasa. Wa tak join

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country:

TQ