Saturday, 6 September 2008

6 Ramadhan

Semua puasa kecuali Madeehah

Bangun pagi cuaca mendung. Sejuk bukan main lagi. Wa memang dah set tak nak pegi car boot bulan puasa ini. Jadi ralat sikit je la tak dapat pegi, hi hi hi.

Tapi dalam jam 10 pagi, hujan mula turun. Jam 4 petang hujan lebat hingga depan rumah wa dinaiki air. Ada gak kete yang tersangkut tak lepas. Memang dah diramalkan, akan ada penghujanan sepanjang minggu ini. Dikhabarkan ia adalah bawaan dari atlantic storm.









Kete putih tu memang dah ada kat situ sejak semalam, Kete merah tu tersangkut. Wa rasa terpaksalah dia tunggu hingga surut baru boleh panggil RAC atau AA. Cherookee tu selamber je lintas





Ha keto BMW 5 series baru pon sangkut gak. Terpakso bertolak ko kawasan tak ado ayo. Tak sangko gak wa, ingat keto orang kayo ni ado RAC, ruponyo tak ado. Lamo gak keto ni tersadai depan rumah den. Tigo ompat jam la gak.




Hari ini kami sekeluarga berbuka di Dewan Sri PAK, dua orang kuat Malaya yang bekerja di PAK Supermarket, telah menaikkan nama Malaya dengan bagusnya, hingga pengurusan PAK Supermarket memberi pinjam dewan mereka yang tak pernah lagi digunakan itew, untuk kami mengadakan majlis berbuka puasa



Ramai juga yang hadir, hampir 200 kepala, dewasa dan kanak kanak. Acara dimulakan dengan tadarus, buka puasa, sholat Maghrib, makan, Sholat Isya dan Terawih serta Witir yang dibawa oleh Ustaz Mad (bukan Ustaz gila ye tuan tuan dan puan puan). Ustaz Mad ini adalah Naqib bagi majlis ilmu lelaki. Kelakaw orang nya. Namun dia telah berjaya menyatukan hati hati kami agar minat untuk lebih cenderung kearah menghayati kehidupan sebagai umat Islam. Tak boleh banyak banyak biografi, bahaya, dia ni hensem pulak tu, awwww ! ! ! Ha tak yah minta no telipon dia, dia dah ado anak onam orang, tak larat laie nak tambah nyo. Hi hi hi.



6 comments:

somuffins said...

Tak sangkha perparitan kat Birm. tu koman tapi wa suka pokok2 pine yg jadi back-drop kat belakang tu.

cibil said...

hehe.. a'ah la wa setuju ust. mad tu hensem orgnya.. wa dh tgk dia dlm salam perantau utusan.. hihi!

Dentist and Me said...

eiii nakal ! ! !

Dicken said...

hensem? tu belum tegok Kenit of Amsterdam lagi.

cibil said...

kat mana nak tgk tu.. ada link di mana2? hihihih

Anonymous said...

cibil, ni peluang baik ni...bukak la blogspot mr dicken kita tu..ada lar muka kenit amsterdam...henesem uu...


kenit, U jgn kembang pulak eh...nanti tak muat naik aeroplane nak balik malaya hujung bulan ni...

ummi madeehah

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country:

TQ