Sunday, 12 October 2008

Open house lagi

Masih tak boring kami beropen house. Hi hi hi di kala inilah wa rasa bestnya buat open house hari pertama. Sebab hari hari mendatang pi makan je. Tak yah nak pikir nak masak apa. Tension tuuu wa kata kat lu nak menunggu kehadiran open house di rumah kita

Cuaca di luar sangat baik. Gaya nya macm musim panas. Car boot sale pon boleh tahan gak. Tapi wa tak pegi. Satu sebab nak gi open house. Kedua bangun lambat, kalau nak pegi di saat ada rumah terbuka ini, maknanya kena pegi awal pagi, jam 7 ker. Anak anak wa tak bangun lagi. Kalau nak tinggalkan mereka boleh tapi kena balik rumah semula ambil mereka ke rumah terbuka. Aiiii sulit tu

Selain rumah abang Syed, yang agak jauh dari rumah seterusnya, rumah yang lain Ustaz Mad, Ustaz Zainur dan Abang Fendi dekat je, malah sebelah menyebelah. Jimat betol masa wa, tak payah cari parking banyak kali.

Sebenarnya tuan tuan dan puan puan sekalian, bukan makan yang diperhitungkan, tapi faktor menyukakan hati tuan rumah yang dititikberatkan. Cuba lu all bayangkan, kalau lu all buat majlis, tak ada orang datang. Apa lu all rasa? Haaa sebab itu hadir ke jemputan adalah suatu yang sangat penting dilakukan sahabat terhadap sahabatnya yang lain.

Bila dah jumpa di setiap rumah berlainan, kita banyak kali salam orang yang sama. Gi rumah orang lain, jumpa lagi salam lagi. Suatu ketika puluhan tahu nan lalu, bapa sedara wa kata kat wa, tak payah salam lah Dy. Hi hi hi kes jumpa di banyak rumah la ni.

No comments:

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country:

TQ